Fogadalmak az új évben

Sokak számára a január elseje nemcsak az év első napja, hanem a régóta halogatott vagy az óévben vállalt fogadalmak betartásának kezdete is.

Simon Erzsébet

A legegyszerűbb dolgoktól kezdve egészen komoly vállalásokig hosszú lehet és természetesen szubjektív a fogadalmak listája. Újévi fogadalom témában leggyakrabban az életmóddal kapcsolatos fogadalmakra gondolunk, például egészséges táplálkozás, dohányzásról és egyéb káros szenvedélyekről való leszokás, több és rendszeres sport, szaunázás, tökéletes alak nyárra.

Az egészség egyik feltétele a rendszeres testmozgás. Ehhez azonban egyáltalán nem szükséges fitneszterembe járni - otthon, munka közben, vagy hazafelé útközben könnyen beiktathatunk félórás testmozgást. Lehet továbbá újévi fogadalom az egészségügyi szűrővizsgálatokon való - rendszeres - részvétel (tüdőszűrő, fogorvos, éves állapotfelmérés). Több bio-, ellenőrzött gazdálkodásból származó termék fogyasztása, méregtelenítés.

Életmódunk mellett háztartásunk egészségesebbé tétele, például környezetbarát takarító- és mosószerek, természetes tisztítószerek alkalmazása. Újévi fogadalom lehet néhány olyan háztartási teendő, amelyre az év során sajnos soha nincs idő. Mindig halogatjuk, aztán december végén azt vesszük észre, hogy újra eltelt egy év anélkül, hogy elvégeztük volna.

A hosszú januári, februári, viszonylag eseménytelen délutánokon, hétvégéken próbáljunk meg legalább néhányat végrehajtani belőlük. Ilyen lehet a ruhák szortírozása, a felesleges használhatatlan öltözékek elajándékozása vagy kidobása, a régóta dobozokban heverő fényképek csoportosítása, online fotóalbum készítése, a könyvespolc rendezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!