Halál a diplomaosztóra tartva: jövő héten lehet ítélet az ügyben

Várhatóan a jövő héten hirdetnek ítéletet K. Gy. perében: a vádlott menyasszonya vesztette életét, amikor a lány diplomaosztójára igyekeztek másfél éve. Szerdán zárt tárgyalást tartottak a büntetőperben.

Simon Erzsébet

Zárt tárgyalás elrendelését kérte a Szombathelyi Városi Bíróságon szerdán az elhunyt hozzátartozója abban a büntetőperben, amelyben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják K. Gy.-t. Azt a kapuvári fiatalembert, aki iváni menyasszonyát vitte autóval Szombathelyre a Savaria Egyetemi Központba 2009-ben, a 22 éves lány diplomaosztójára. A fiatal pár balesetet szenvedett, Á. M. életét nem tudták  megmenteni.

Dr. Szabó Erika bíró a harmadik tárgyalást tartotta szerdán az ügyben. Fél éve kezdődött a per - akkor a vádlottat, tanúkat és szakértőket hallgatott meg a bíróság - , amit júliusban a vádlott ügyvédjének kérésére elnapoltak.

Dr. Tóth László  bizonyításkiegészítési indítványt terjesztett elő - tekintse meg a bíróság a baleseti helyszínt, legyen bizonyítási kísérlet, s idézzék be az elhunyt lány édesanyját -, amit a bíróság akceptált. Ezért az elmúlt év őszén  a helyszínen - Simaság és Iván között - tartották a következő, kihelyezett tárgyalást, amely a tegnapihoz hasonlóan ugyancsak nem volt sajtónyilvános.

Szerdán tehát a vádlott, tanúk és szakértők jelenlétében, de a nyilvánosság kizárásával tárgyalták újfent az ügyet.
A vád szerint  K. Gy. 2009. július harmadikán délelőtt a menyasszonyával tartott Szombathelyre. A  férfi vezette a Citroent,  mindkettőjük használta a biztonsági övet. 

Az Iván és Simaság közötti, egyenetlen, töredezett aszfaltos úton egy enyhe emelkedő után a Citroen letért a menetiránya szerinti jobb oldalra, s bár a sofőr visszakormányozta az autót az úttestre, a jármű megsodródott, az árokba vágódott, s egy fának ütközve állt meg. K. Gy. a rendőrségnek akkor azt mondta, egy szembejövő Skoda miatt rántotta el a kormányt.

Az ügyben várhatóan a jövő héten születik ítélet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!