Hétfőn délután lezárják a budai és pesti alsó rakpartokat

Hétfőn a késő délutáni órákban kerülhet sor a budai és a pesti alsó rakpart első szakaszos lezárására a Duna vízállásának emelkedése miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint a BKK és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.  munkatársai folyamatosan figyelik a Duna vízállását annak érdekében, hogy a lehető legtovább közlekedhessenek járművek a budai és a pesti alsó rakparton.
   
Az elmúlt évek tapasztalata alapján a rakpartok első, részleges lezárását 640 centiméteres Duna vízállásnál kell megtenni. Már ennél alacsonyabb vízállásnál is megjelenhetnek vízfoltok a rakparton, mivel a víznyelőkből fel-fel törhet a víz az útpályára, de a folyamatos forgalmat ez még nem zavarja.

A forgalombiztonság növelése érdekében vasárnap 19 órától a budai oldalon a Margit hídtól az Árpád híd felé, a pesti oldalon pedig a Parlament és a Margit híd között 30 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A hajnali óráktól az FKF Zrt. útellenőrei folyamatosan figyelik a rakpartokat, és ha a vízszint átlépi a kritikus szintet, azonnal jelzik a kezelő Fővárosi Önkormányzatnak, amely ezután elrendeli a részleges, majd szükség esetén a teljes lezárást.

Az BKK arra kéri az érintetteket, hogy a rakparton parkoló járművüket vigyék biztonságos helyre. Felhívják a közlekedők figyelmét arra is, hogy a rakpartok várható lezárása, valamint az uniós elnökséghez kapcsolódó forgalmi korlátozások miatt torlódások várhatók a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!