Időjárás: ködös kedd, tisztább szerda

Az ország nagy részén kedden még megmarad a sűrű köd, rossz látási viszonyokra kell készülni, szerdán viszont már valamelyest javul helyzet, kevesebb helyen várható sűrű, tartós köd - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) meteorológusa kedden az MTI-vel.

MTI

Vadász Vilmos elmondta, hogy reggel óta az ország mintegy kétharmadában sűrű köd van. A legkisebb - 100 méter alatti - látástávolságokat Szombathelyről, Szolnokról és a Kékestetőről jelentették. A Duna-Tisza közén, a Dunántúl középső területein, valamint a Duna vonalában 100-200 méter közötti látástávolság jellemző. Kicsit jobbak a látásviszonyok a Tiszántúl egyes részein, ahol 2-4 kilométeres látástávolságokat is jeleztek.
   
A nap folyamán gyenge, mérsékelt marad szél, így látványosan, gyorsan nem, csak lassan javul valamelyest a helyzet. Az éjszakai órákban viszont a lehűlés hatására ismét sűrűsödni fog a köd.
   
Kedden nyirkos, borús, párás idő lesz egész nap. Kezdetben nyugaton, később máshol is lehetnek kisebb záporok, de 2 milliméternél több csapadékot itt sem várnak - tette hozzá.
   
A következő napokban változékonyabb időjárásra lehet számítani. A belvíz szempontjából viszont fontos, hogy az ország nagy részén előreláthatóan nem lesz nagy mennyiségű csapadék - emelte ki a meteorológus.
   
A hőmérséklet alakulása kapcsán elmondta, hogy jelentős lehűlés nem várható, továbbra is az átlagosnál enyhébb marad az időjárás. Az ország nagy részén fagymentesek lesznek az éjszakák, a délutáni órákban pedig sokfelé plusz 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
   
Szerdán északnyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet, szerdán kevesebb helyen kell ködre is készülni. A Tiszántúlon erősen felhős, borult marad az ég, főként a keleti területeken fordulhat elő zápor, de itt sem kell jelentős mennyiségű csapadékra számítani.
   
A mostani előrejelzések szerint a következő tíz napban "drámai" lehűlésre nem számítanak a meteorológusok. Mínusz 3-4 foknál hidegebb még éjszaka sem lesz, napközben pedig az ország egyes területein plusz 10 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.
   
Az időszak végén az ország nagy részén már fagyni fog, de túlságosan erős lehűlésre nem kell számítani - mondta Vadász Vilmos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!