Illegális szemétlerakó a Szünöse-majornál

Nagy mennyiségű illegális szemétre bukkant két járőröző természetvédő egyesület a 89-es főút közelében, a Szünöse-major felé vezető mezei úton.

Kozma Gábor

Nem csak az állatvédelem, de a környezet tisztán tartatásában sem működnek az ide vonatkozó jogszabályok. Ékes és szomorú példa erre két herényi civil egyesület nyomozása. Úgy tűnik, hatástalan a fellépés, pontosabban nyilvánvaló ennek hiánya az  állatkínzókkal, szemetelőkkel szemben. A jegyzők félnek,  nem merne újat húzni az érintettekkel, igazából nem védi őket hatásos törvényi háttér.

Mindennek ékes bízonyítéka két civil egyesület január eleji nyomozása. A herényi Kőrösi Csoma Sándor Természetjáró Környezet és Természetvédő Egyesület, továbbá a Magyar László Idegenforgalmi Egyesület környezet és természetvédelmi közös járőrözést folytatott a 89-es számú főút Bucsu felé vezető szakaszán. Elképesztő, mondhatni katasztrofális állapotokra leltek. A Prenor ültetvény végénél nagy mennyiségű illegális szemétlerakást észleltünk, mondta el György István Péter egyesületi elnök.

A szemétlerakás pontos helye a 89-es főközlekedési utat keresztező mezei bekötőút jobb és baloldala, a Szünöse- major felé vezető mezei út. Itt veszélyes hulladék, törmelék és egyéb háztartási szemét egyaránt nagy mennyiségben fordul elő. Érdekesség, hogy 500 példány, a szomszédos uniós országból származó sajtóterméket is találtunk... Azt kérjük az  illetékesektől, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket és erről tájékoztassák a nyilvánosságot. 

György István Gábor pedig azt emelte ki: több alkalommal javasolták a szemétlerakást tiltó figyelmeztető táblák kihelyezését, a mezei útra történő bejárás műszaki megoldással történő korlátozását, illetve szemétgyűjtő konténer kihelyezését. Semmi sem történt, fűzte hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!