Sárvár: kiemelt feladat a költségvetés megalkotása

Január 1-től az idei költségvetés elfogadásáig az átmeneti gazdálkodásra vonatkozó, decemberben elfogadott rendelete alapján működik a sárvári önkormányzat.

Erős D. Zoltán

Azt önkormányzatok éves költségvetése a korábban elfogadott koncepció alapján rendszerint február közepére  készül el. Az intézményeknek azonban addig is működnie kell, s a fejlesztések sem állhatnak le, ezért a sárvári önkormányzat az elmúlt évi utolsó ülésén meghatározta az átmeneti időszak feltételrendszerét.

A képviselő-testület az erről szóló rendeletében felhatalmazza Kondora István polgármestert arra, hogy az új költségvetés elfogadásáig az önkormányzat bevételeit  folyamatosan beszedje, illetve a kiadásait teljesítse. Ez azt jelenti, hogy az intézményi dolgozók illetményének és járulékainak számfejtése a törvény előírásoknak megfelelően  megtörténhet, ám az új költségvetés megalkotásáig bérfejlesztésre nem lehet  kötelezettséget vállalni. 

Kivételt  jelentenek ez alól a törvényben meghatározott mértékű kötelező bérfejlesztésekkel  járó átsorolások.  A szociális kiadások az elmúlt évi költségvetési előirányzat 2/12-ed része erejéig teljesíthetők az év első két hónapjában.  

Jórészt ez vonatkozik a különféle további támogatásokra is. Az első lakáshoz  jutók vissza nem térítendő támogatására az átmeneti időszakban maximum 800 ezer forint  használható fel. Az egyéb működési kiadások  tekintetében csak az intézmények szokásos működtetési feladataira vállalható kötelezettség.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!