Egyiptom: biztonságban vannak a Vasból kiutazott turisták

A Külügyminisztérium hétfő óta nem javasolja úticélként Egyiptomot az ott kitört zavargások miatt. Jelenleg is tartózkodnak Egyiptomban vasi utasok, ők biztonságban vannak.

Peltzer Géza

Hétfő óta nem javasolt  úticél Egyiptom, a Külügyminisztérium azt tanácsolja, a magyarok halasszák el az afrikai  országba tervezett útjaikat. Megtudtuk, vasi utasok jelenleg is tartózkodnak Egyiptomban, ők még a múlt héten utaztak el.

Simon Lajos, a Neckermann szombathelyi irodavezetője elmondta, jelenleg két olyan család is üdül Hurghadán,  a Vörös tenger partján, akik az utazási iroda szervezésében jutottak el múlt csütörtökön Egyiptomba. Beszélni nem tudtak velük, de olyan információk jutottak el hozzájuk, hogy a családok jól vannak, a tengerparti települést nem érték még el a zavargások. Ők csütörtökön utaznak vissza a bécsi reptérre. Az osztrák kollégák azt ígérték, mindenkit visszahoznak Egyiptomból. 

- Szép számmal vannak foglalásaink Egyiptomba erre az évre, a februáriakat kötbérmentesen le lehet mondani, vagy más utazásra átváltani. Hogy később mi lesz, nem tudjuk, megvárjuk, mit hoz a március - mondta az irodavezető.

A Blaguss utazási iroda szervezésében is vannak Egyiptomban vasi utasok. Ők szintén a tengerparton nyaralnak, Budapestről indultak repülővel, és a fővárosi utazási iroda oda fogja őket visszahozni. A cég szombathelyi kirendeltségén megtudtuk, hogy a budapesti iroda napi telefonos kapcsolatban van a kint lévő idegenvezetővel, és a tengerparti nyaralóhelyről megnyugtató hírek érkeznek.

A februárban induló egyiptomi utak közül egy fő visszakérte a pénzét, mások viszont más úti célt választottak. Egyet biztosan tudnak: február 19-éig semmiképp sem indítanak szervezett utat Egyiptomba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!