Japán nap a SEK-en: a cseresznyeszirmoktól a kardforgatásig

Egzotikus világba csöppent, aki szombaton ellátogatott a Savaria Egyetemi Központ C épületébe. A japán kulturális találkozón a hölgyek kimonót ölthettek, a férfiak a kardokkal ismerkedhettek, és szusiból, teából is jutott mindenkinek.

Nagy Ildikó

Egésznapos programot kínált az érdeklődőknek az Ataru Ütőegyüttes, a Magyar-Japán Baráti Társaság szombathelyi szervezete és a Savaria Egyetemi Központ. A SEK C épületében bonsai-, kard- és legyező kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

A bemutatók is sok látogatót vonzottak: az egyik teremben a japán teakészítés és - fogyasztás művészetével ismerkedhettek a vendégek, igaz, tegyük hozzá: a felkínált tea ezer forintos ára sokakat „elriasztott” a kóstolástól. Az előtérben viszont ott ügyeskedtek a fürge kezű szusi-szakácsok, akiktől el lehetett lesni néhány „műhelytitkot”. Megtudhatták például, hogy e japán csemegéhez az avokádó is remekül illik. A vállalkozó kedvű hölgyek nyári kimonót ölthettek magukra, a gyerekek pedig megpróbálkozhattak az origami készítéssel.

A könyvtár előadótermében Japánnal kapcsolatos előadásokat hallhattak a résztvevők: dr. Vihar Judit a japán költészetről, dr. Hidasi Judit egyetemi tanár a 21. századi Japánról, Hajnal Krisztina pedig az ikebanáról beszélt. Láthattunk karate-, kardforgató és táncbemutatót, este pedig a népszerű kőszegi Ataru Ütőegyüttes koncertjével zárult a rendezvény.

Címkék#japán nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!