Miért zárt be az egyedülálló gyógyvízzel rendelkező vasi fürdő?

Hiába az egyedülálló gyógyvíz, az exkluzív épület, a pihenni, gyógyulni vágyók másfél éve zárt kapukkal szembesülnek a szelestei gyógyfürdőben.

Simon Erzsébet

Ez kellemetlen az önkormányzatnak is. Évekkel ezelőtt arról cikkezett a sajtó, hogy a szelestei gyógyfürdőnek azért van jövője, mert Európa egyik legjobb minőségű gyógyvizével rendelkezik, ami nem hasonlítható egy környékbeli gyógyvízhez sem.

A 2004-ben épült impozáns létesítmény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A gyógyfürdő amúgy igényes honlapján azzal köszöntik a vendégeket, hogy 2010-ben zárva tartanak. A megnyitás óta többször is lakat került a kapukra, a jelenlegi pauza 2009. augusztus 30-a óta tart.

- Az 1300 négyzetméter vízfelületű fürdő bezárása érzékenyen érintette a községet - mondta dr. Galántai György polgármester. Az évtized elején még az önkormányzat és a lakosság is Bük-fürdőhöz vagy Kehidakustányhoz mérhető fejlődést vizionált. Munkahelyeket, adóbevételt, a gyógy-idegenforgalommal kapcsolatos szolgáltatások széles körének kialakulását reméltük. Ám az álom egyelőre nem vált valóra. -

Kerestük a fürdő tulajdonosát, Kovács Jánost, de nem sikerült elérnünk. A polgármester szerint a gyógyfürdő bezárása összetett probléma. A beruházás a kedvező szakmai bírálat ellenére nem kapott támogatást a Széchenyi Terv fürdő-fejlesztési pályázatán. Aztán mégis megnyílt, de a gyógyászat beindítása nem sikerült.

Az önkormányzat nem tudott szennyvíztisztító kapacitást biztosítani egy szálloda építéséhez, és a 250 férőhelyes kemping építése is késik forráshiány miatt. Szelestén most bíznak az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségeiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!