Tíz évet kapott a kistormási csavarhúzós gyilkos

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a büntetését, akit korábban tíz év börtönbüntetéssel sújtottak, mert csavarhúzóval megölte volt kollégáját Kistormáson.

MTI

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Tolna Megyei Bíróság döntését, és a vádlottat emberölésben, továbbá három rendbeli önbíráskodásban mondta ki bűnösnek. Utóbbit azzal követte el, hogy két kollégáját megfenyegette, egyet pedig el is lökött, mert sérelmezte, hogy nem kapott pénzt egy terménydaráló eladásából származó haszonból.
A vádlott még 1972-ben, a munkahelyén ismerkedett meg későbbi áldozatával. 2003-ban olyan feszültség alakult ki közöttük, ami miatt a vádlott felmondott. Távozásával összefüggésben a vagyonjegyét áron alul értékesítette, és ezért - indokolatlanul - a sértettet hibáztatta.
Ettől kezdve haragosának tekintette a férfit, rendszeresen szóváltásba keveredtek, több ízben meg is fenyegette őt. A két férfi sokáig nem találkozott, 2009. július 30-án azonban ismét összefutottak, összeszólalkoztak, majd a vádlott a nála lévő baltával megindult a sértett felé, veréssel fenyegetve őt. A férfi elmenekült, de még aznap feljelentést tett a rendőrségen - ettől a vádlottban csak tovább nőtt az ellenszenv a sértett iránt.
Amikor a vádlott 2009. szeptember 18-án meglátta 64 éves haragosát a háza közelében, odament hozzá. Vita alakult ki közöttük, és a 60 éves férfi már nem tudott uralkodni az indulatain. A sértett motorkerékpárján talált csavarhúzóval olyan súlyosan bántalmazta őt, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!