A világ legjobb egyetemei: Harvard, MIT, Cambridge

Az amerikai Harvard Egyetem a legjobb a világon a The Times című brit lapban közölt összesítés szerint.

MTI

A tekintélyes újság a világ legjobb egyetemeit vette számba 199 intézményt tartalmazó rangsorában, amelyben a második helyet a Massachusettsi Institute of Technology (MIT) szerezte meg. A harmadik helyre a Cambridge-i Egyetem került.
   
A Times Higher Education World Reputation Rankings listájának élmezőnyét amerikai intézmények uralják. Az első tíz felsőoktatási intézményből hét egyesült államokbeli, kettő brit és egy japán.
   
A "dobogósokat" a negyedik helyen a kaliforniai Berkeley Egyetem, majd a Stanford, az Oxfordi, a Princeton, a Tokiói, a Yale végül a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) követi. Előkelő helyen szerepel még az Imperial College London (11. hely), a Kaliforniai Egyetem (12.), a Michigani Egyetem (13.), a Johns Hopkins Egyetem (14.) és a Chicagói Egyetem (15.).
   
A ranglista összeállításakor 131 ország 13 388 oktatójának véleményét kérték ki 2010 év végén az Ipsos Media segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!