Agyhártyagyulladás: Kazincbarcikán is megbetegedett egy gyermek

Fertőző agyhártyagyulladást diagnosztizáltak egy gyermeknél a Borsod megyei Kazincbarcikán, a 12 éves fiút csütörtök este óta a miskolci gyermek-egészségügyi központban ápolják, állapotáról szülői kérésre nem adnak információt.

MTI

Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-nek elmondta: a február végi halásztelki eset után a Borsod megyei Kazincbarcikán is kórházba került egy gyermek, akinél fertőző agyhártyagyulladást állapítottak meg. Az iskolát, ahol tanul az ÁNTSZ szakemberei fertőtlenítették, osztálytársait és a vele szoros kapcsolatban állókat pedig azonnal antibiotikumos kezelésben részesítették.
   
Az eset miatt az intézményben tanuló diákok szülei azonnal írásos tájékoztatót kaptak, és azon települések polgármestereit is értesítették, amelyekből oda járatják iskolába a gyerekeket. Közleményükben nyomatékosan felhívták a figyelmet arra, hogy a legkisebb tünet jelentkezése esetén is fontos az azonnali szakorvosi vizsgálat.
   
Megelőző jelleggel a helyi sajtón keresztül a városlakókat is informálták az esetről, hogy megelőzzék a betegség továbbterjedését és az esetleges pánikhelyzet kialakulását. Az iskola vezetői minden ilyenkor szükséges intézkedést megtettek, remélik, hogy diákjuk mihamarabb felgyógyul, és másnál nem jelentkezik majd a súlyos betegségre utaló tünet - mondta Göndör Judit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!