Bíróság előtt a rokkantnyugdíjas rabló

Várhatóan pénteken születik ítélet G. A. és társa perében: a két embert jelentős értékre fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolják.

Simon Erzsébet

Csütörtökön volt a második tárgyalás a Vas Megyei Bíróságon abban a perben, amelynek két vádlottját jelentős értékre fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolják.

Dr. Rácz József bíró ezúttal a vádlottakat, G. A.-t és társát, valamint szakértőket hallgatott meg. Pénteken a perbeszédekkel folytatódik a tárgyalás, s várhatóan ítélethirdetésre is sor kerül. 

Portálunk is beszámolt arról a rablásról, amely 2009. december elsején történt Szombathelyen, a belvárosban. A Kis-Rába-menti Takarékszövetkezet Gyöngyösparti sétányon lévő fiókját rabolták ki kora délután. A harmincöt éves,  szombathelyi, büntetett előéletű rokkantnyugdíjas G. A. fegyverrel a kezében fenyegette meg az egyik alkalmazottat, s kényszerítette a kasszában lévő pénz átadására.

Majd amikor az asszony ennek eleget tett, a rabló sietősen távozott a helyszínről. Akkor viszonylag nagyobb összeg volt a takarékszövetkezeti fiókban, mert a munkatársak a bankautomata feltöltéséhez készülődtek. A rabló egyébként az automatát is szerette volna kifosztani, de az alkalmazott nem tett eleget a kérésének. A férfi bűntársaként áll a bíróság előtt egy volt rendészeti szakközépiskolás fiatal nő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!