Feloldották a látogatási tilalmat a Markusovszky kórházban

A kilencedik héten jelentősen csökkent az országban, s a megyénkben is az influenzás betegek száma. A Markusovszky kórházban feloldották a látogatási tilalmat.

Bajdó Bettina

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint kilencedik héten folytatódott az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók számának csökkenése. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján február 28-a és március 6-a között az országban körülbelül 25 ezren keresték fel orvosukat influenzás panaszokkal, azaz 23 százalékkal kevesebben, mint az előző héten. A kilencedik héten az ország egy közigazgatási területén emelkedett, 18 területén csökkent és egy területen nem változott az orvoshoz fordulók gyakorisága.

A legtöbb beteget Fejér megyében regisztrálták, itt 20 százalékkal nőt az előző hetihez képest a betegek száma. Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében viszont 60-70 százalékkal csökkent a megbetegedések száma. A betegek 32,8 százaléka 15 éven aluli gyermek, 38,6 százaléka a 15-34 éves korcsoportba tartozó fiatal felnőtt volt. 23 százaléka a 35-59 évesek, 5,6 százaléka pedig a 60 évesek vagy annál idősebbek közül került ki. A héten a legtöbb beteg hat kilenc évesek közül került ki.

Az előző hetihez képest  34 százalékkal kevesebben kerültek kórházba. A Markusovszky kórházban szombattól feloldják a látogatási tilalmat, mivel jelentősen csökkent a betegek száma. A jelenlegi szezonban, 2011. március 6-ig 48 olyan halálesetről értesült az ÁNTSZ, amely influenza megbetegedéssel hozható összefüggésbe.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!