Kívül-belül megújul a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium épülete

Kívül-belül megújul a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium az idén. A korszerűsítési munkálatok február végén kezdődtek, s előreláthatóan augusztus végéig tartanak majd.

Ambrózai Zsuzsanna

A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium felújítására mintegy 200 millió forint támogatást nyert a város. A fennmaradó 22 milliós önrészt az önkormányzat adja. Még 2007-ben írták ki a pályázatot, melynek elsődleges célja az infrastrukturális felújítás. Ezen belül korszerűsítik az iskola vizesblokkjait, a villamos hálózatot, megújul a homlokzat és a tetőszerkezet, valamint kicserélik a nyílászárókat, és megvalósul az iskola teljes akadálymentesítése is.

- Nagyon örülünk, hiszen az épületre igazán ráfér a felújítás. Nagy gondot jelentett az elmúlt időszakban a falak vizesedése, az akadálymentesítés és nem utolsósorban a közösségi terek hiánya is. Most úgy látszik, ezek a problémák megoldódnak - mondta el Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna igazgatónő.

A legnagyobb változás az alagsorra vár, így a munkálatok ott kezdődtek. Több falat is áthelyeztek, megmozgattak annak érdekében, hogy nagyobb helyiségeket tudjanak kialakítani. Helyet kap majd  egy galériás előadóterem, emelkedő nézőtérrel, amely alkalmas lesz ünnepségek, összevont szülői értekezletek lebonyolítására.

Átkerül és korszerűsödik a konditerem, ahol öltözőket és vizesblokkokat is kialakítanak. Az akadálymentesítést szolgálja a lift és a rámpa építése, melynek munkálatai szerdán kezdődtek. Az ablakok cseréje szakaszosan történik majd. A hétvégén állványoznak a munkások, megkezdődik a tetőfelújítás.

Az igazgatónő megjegyezte: a felújítás eddig egy tantermet érintett, így az oktatásban az átalakítással járó zajt leszámítva nem okoznak nagyobb fennakadást a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!