Magyar komédiák Felsőőrön

A hagyományoknak megfelelően márciusban ismét magyar nyelvű színházi előadást tart a burgenlandi Felsőőrön működő Református Ifjúsági Olvasókör.

MTI

Az 1973 óta évente vagy kétévente egy-egy színdarabot műsorra tűző, váltózó létszámú amatőr színészgárda az elmúlt csaknem húsz évhez hasonlóan az idén is Gúthy László felsőőri lelkész rendezésében mutatja be legújabb produkcióját. A három komédiából álló esten Véli Miksa Jön a kérő, Vadnai László Jó firmák és Mahovits Gyula Nem kell egy asszonynak mindent látni című darabját láthatja majd a közönség.

A burgenlandi magyarokból álló társulat idei premierjét március 19-én tartja. A társulatban több mint húsz magyar ajkú, nagyrészt fiatal felsőőri amatőr színész szerepel - írja az új bemutatóról az osztrák közszolgálati rádió és televízió, az ORF nemzetiségekkel foglalkozó honlapján.

A három komédiát március 19. és 27. között összesen négy alkalommal adják elő a felsőőri Református Gyülekezeti Házban.

A magyar nyelvű népszínmű-előadások Felsőőrön több évtizedes hagyományra tekintenek vissza. Az első színdarabokat a 20. század első évtizedeiben mutatták be. A háborús időkben megszakadt ez a hagyomány, de 1973-óta ismét rendszeresen láthat magyar darabokat a közönség a Felsőőri Református Ifjúsági Olvasókör, Felsőőr egyik legrégebbi egyesülete előadásában.

A ma mintegy 1400 tagot számláló felsőőri református gyülekezet a legrégebbi protestáns gyülekezet a mai Ausztria területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!