Mentőöv a kőszegi uszodának: 7 millió forintot ad az önkormányzat

Csütörtökön este rögtönzött fürdőfórumon derült ki: bezárt volna a kőszegi uszoda, de a képviselők nem hagyták.

Némethy Mária

Hétfőtől az a hír járta Kőszegen, hogy bezár a város egyetlen uszodája. - Nem volt alaptalan a hír, mert működtetője, a megyei önkormányzat által fenntartott gyógypedagógiai intézmény költségvetésében február végéig volt  fedezet az uszoda működtetésére - mondta el Huber László Kőszeg polgármestere, majd így folytatta: A város képviselői csütörtökön úgy határoztak, hogy azonnal további 7 millió forintot adjon az önkormányzat az uszoda működtetésére. Ez június végéig fedezi a költségeket.

- Csütörtökön este hirtelen összehívott uszodafórumot tartottam a törzsvendégeknek, elmondtam, milyen anyagi gondokkal küzd az intézményünk, s hogy mi nem tudnánk tovább finanszírozni az uszodát - hallom Nagy Gábortól, a Dr. Nagy László gyógypedagógia intézmény igazgatójától.

Kőszegiként mindketten egyetértenek abban: meg kell maradnia az uszodának. Már csak azért is, mert az úszásoktatás benne van a város iskoláinak órarendjében, ráadásul a turizmus is csorbát szenvedne, ha nem lenne. 

Tavaly 18 millió forintos veszteséggel zárt az uszoda. Ennek elsődleges oka a csökkenő gyermeklétszám, mert emiatt évről évre kevesebb az állami támogatás.

- Egy bizottságot állítottunk fel, amelyik hosszabb távú megoldásokat dolgoz majd ki az uszoda megmentésére  - mondta el Huber László. - Akciókat próbálunk szervezni. Például abban reménykedünk, hogy sikerül megnyerni idegenforgalomban érdekelt vállalkozókat az ügynek, és a kőszegiek közül is többen eljárnak majd úszni, így nagyobb lesz a bevétel. Nem mondhatunk le az energiaracionalizálásról sem. Tavaly 14 millió forintot kellett kifizetni ott csak a gázra. -

A kőszegiek tehát bíznak, s mindent megtesznek uszodájuk megmentéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!