Őrizetbe vették a felsőzsolcai jegyzőt és aljegyzőt

Őrizetbe vette a miskolci nyomozóügyészség a felsőzsolcai jegyzőt és aljegyzőt - mondta Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, sajtószóvivő.

MTI

Martossy György közlése szerint vesztegetéssel gyanúsítják őket, részleteket azonban csak későbbre ígért. Az MTI-t Szegedi Márton, a Jobbik miskolci frakcióvezetője, a párt városi elnöke is tájékoztatta az őrizetbe vételről.

Közleményében úgy fogalmazott: a párt "elkezdte az igazi elszámoltatást". Tájékoztatása szerint ennek a munkának "meg is érett az első gyümölcse, hiszen Felsőzsolca jegyzőjét és aljegyzőjét hétfőn a rendőrség bilincsbe verve vezette el, feltehetőleg hivatali visszaélés és korrupció okán".

A dokumentumban a frakcióvezető annak a véleményének adott hangot, hogy Felsőzsolcán "a zömében jobbikos testület nem vár Pintér belügyminiszterre, hogy két hét alatt rendet tegyen, és nem veszi be Orbán miniszterelnök csak retorika szinten létező elszámoltatását".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!