Sűrítené oladi járatait a Vasi Volán

A lapunk által szervezett február 16-i oladi lakossági fórumon több kérés fogalmazodótt meg a Vasi Volán felé. A társaság most megoldási javaslatokkal állt elő.

Peltzer Géza

A megfogalmazott igényeket, a közösségi autóbusz-közlekedést érintő kérdéseket a Vasi Volán Zrt. megvizsgálta, majd Derdák Miklós forgalmi üzletág-igazgató levélben tájékoztatta a lehetőségekről Lazáry Viktor alpolgármestert, a körzet képviselőjét.

A levében kifejtette a szakember, hogy a Vasi Volán Zrt. szakmailag támogatja és indokoltnak tartja, hogy az Aranypatak lakópark autóbusz-közlekedéssel történő kiszolgálása megfelelő szolgáltatói színvonalon valósuljon meg. A társaság a közszolgáltatási szerződés alapján teljesítette és továbbra is teljesíti a megrendelő önkormányzat megbízását - abban a formában és olyan mértékben, ahogy azt kérik illetve előírják a részére.

Az Aranypatak lakópark kiszolgálását - figyelemmel a menetrendszerűség betartására, valamint a kapcsolódóan felmerülő érdeksérelmek minimalizálására - az 5, 5H, 25 és 35-ös jelzéssel ellátott viszonylatok útvonal módosításával (Zeli-major elnevezésű megállóhely bekapcsolásával) a tanév tartama alatt és tanszünetben munkanapokon csúcsidőn kívül 23 illetve 20 járat, továbbá szabad -és munkaszüneti napokon teljes üzemidő alatt 27-27 járat érintésével javasoljuk megvalósítani, írja a szakember.

A többlet teljesítményt is kiszámolták, ez 2,35 kilométer járatonként, ami éves szinten 20 ezer 325 kilométert jelent. A bevezetés éves többlet üzemeltetési költsége: 7 millió 723 ezer 500 egy (kilométerenként 380 forint költséggel kalkulálva). A szakember javasolja azt is, hogy a forgalom -és közlekedésbiztonság érdekében a Hermann Ottó szakiskolánál az Ernuszt K. utca déli oldalán megállóhely kialakításának lehetőségét vizsgálja meg a város.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!