Újraélesztési rekord-kísérlet Sárváron

Az idei sárvári mentőnapot a Nádasdy-várban rendezik meg áprilisban. A szervezők azt tervezik, hogy 36 órás újraélesztési csúcsot állítanak majd fel, s ezzel bekerülhetnek a rekordok könyvébe.

Benkő Sándor

Megyénkben minden évben más város ad otthont a mentőnapnak. Áprilisban 2001 után ismét Sárvárra esett a választás, a Nádasdy-várban tartják majd meg a rendezvényt. A standard programok, mint a koszorúzás, felvonulás, mentési bemutató mellett rekordkísérletre is vállalkoznak a szervezők.  

Azt tervezik, hogy az egyszemélyes fantombábún a nemzetközi BLS protokollnak megfelelően végeznek folyamosan újraélesztési gyakorlatot, s ha sikerül mindezt 36 órán keresztül produkálniuk, akkor bekerülhetnek a produkcióval a Guinness rekordok könyvébe.

Ezt a rekordkísérletet azért választották a szervezők, mert Sárvárnak az országos átlagnál jobb a félautomata defibrillátorral való ellátottsága. Szeretnék felhívni mások figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára, minél több embert megismertetni az újraélesztés technikájával. Várhatóan részt vesz a próbán egy tavaly sikeresen újraélesztett férfi is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!