A félévszázados múltat ünnepelték Gencsapátiban

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte szombat délelőtt a gencsapáti Gyöngyös-kert óvoda. Nemcsak a múltra emlékeztek, hanem a jelent ünnepeltek, ugyanis új épületszárnyat is avattak az intézményben.

Bajdó Bettina

Az új tornateremben tartott ünnepségen elsőként Kovács Vince polgármester köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy ezen a napon öröm gencsinek lenni. A falu ugyanis olyan lehetőséget kapott, melyet a jövő generáció tudnak majd kihasználni. Hozzátette, a bővítést a közakarat, az óvoda dolgozói, illetve az előző ciklus képviselői is támogatták. Ennek köszönhetően nyertek pályázaton pénzt az épületszárny felépítéséhez, mely télen be is fejeződött.

Mészárosné Baán Ildikó, az óvoda vezetője szerint az ünnepnapok különlegesek, mivel ilyenkor még tudunk hinni a csodákban. Átértékelődnek a dolgok, s észrevesszük azokat a mozzanatokat is, melyeket a rohanó hétköznapokban nem. Kiemelte, hogy az új tornaszoba igénybe vétele mérföldkő az intézmény életében.


Az új épületrészt Harangozó Bertalan, a Vas megyei Kormányhivatal vezetője avatta fel. Beszédében kiemelte, hogy manapság egyre kevesebb gyerek születik, ezért külön örvendetes, ha egy óvodában új épületszárnyat avatnak. Hozzáfűzte, hogy az ifjúság jelenti a jövőt, ezért, aki gyereket vállal, s tisztességgel felneveli, a nemzetét is szolgálja.

Az ünnepségen hallhattuk még az óvoda alapításának történetét, visszamenőleg a napközi 1950-es évekbeli létrehozásáig, valamint a mostani intézmény alapkövének lerakásáig. Az intézmény volt dolgozóinak áldozatos munkáját is elismerték, valamint az óvodába járó gyerekek műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!