Áprilisi közgyűlési előzetes: mérlegbeszámolók, költségvetés-módosítás

Számtalan 2010. évi mérlegbeszámoló mellett Szombathely közgyűlése csütörtöki ülésén módosíthatja a költségvetést, dönthet az idősek klubjáról, valamint az Agorát érintő változtatásokról is.

Prófusz Péter

A megyeszékhely közgyűlése 21 napirendi pontot tárgyal csütörtöki nyilvános ülésén, melyet főként a 2010. évi beszámolók uralnak majd. Mindezek előtt a képviselők dönthetnek a februárban elfogadott költségvetés második számú módosításáról.

Az önkormányzat tavalyi pénzmaradványának jóváhagyásáról szóló rendelet ugyanis érinti a büdzsé korábban elfogadott előirányzatait.

Ezt követően a város kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági és közhasznú társaságok, így például  a Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft., a Weöres Sándor színház, a szombathelyi sportiskola, a Szombathelyi Televízió és Rádió Nonprofit Kft., a Falco KC, továbbá a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. és Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. 2010. évi mérlegbeszámolói hangozhatnak el.      

A sorból nem maradhatnak ki a város többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok - Vasivíz Zrt., Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Nonprofit Kft., Savaria TISZK - tavalyra vonatkozó mérlegbeszámolói sem.

A közgyűlés pontot tehet egy idősek klubjával kapcsolatos kérdés végére is. A márciusi ülésen ugyanis szóba került, hogy a január 31-ig a Fogaras utcában működő idősek klubját a jövőben a Szova Zrt. tulajdonában lévő Jászai Mari utca 2. szám alatti ingatlanba kellene áthelyezni. 

A közgyűlés márciusi ülésén hozta létre a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-t, mely átveszi a turisztikai feladatokat az Agorától.   

Így a költségvetés későbbi módosításakor az  Agórának juttatott önkormányzati támogatásból 10 millió forintot az új turisztikai cégnek csoportosítanak át. A tervek szerint Agora Szombathelyi Kulturális Központ névre átkeresztelt társaságnál május 31-től ráadásul két és fél szakmai álláshely is megszűnhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!