Az újságban olvasták, hogy egy bűncselekmény gyanúsítottjai

Jelentkezett a rendőrségen három férfi, akik az egyik márciusi hétvégén szinte teljesen kipakoltak egy szegedi belvárosi divatüzletet; állításuk szerint nem tudtak arról, hogy egy bűncselekményben segédkeznek.

MTI

A három férfi az újságban olvasta, hogy a rendőrség nyomoz az ügyben, azért jelentkeztek önként, hogy tisztázzák magukat - közölte Szenti Szabolcs Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfiak a nyomozóknak elmondták, március 25-én délután egy kínai férfi szólította le őket, aki pénzt ajánlott nekik, ha segítenek az árukészletet kipakolni. Este a megbeszélt időben meg is jelentek az üzletnél, ahol nem fogtak gyanút, hiszen a megbízójuk kulccsal engedte be őket a boltba és a riasztót is kikódolta. Néhány óra alatt végeztek a munkával, majd miután megkapták a pénzüket, elváltak útjaik - tudatta a főhadnagy.

A nyomozás során kiderült, a munkásokat megbízó kínai férfi az üzlet előző tulajdonos volt. A rendőrség a 27 éves kínai állampolgárságú férfi ellen elfogatóparancsot bocsátott ki jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!