Bridget Bradshow: a szingliség mindenkinek mást jelent (blog)

A szingliség mindenki számára mást jelent. Az egyiknek szenvedés, a másiknak ez az életforma élvezetes. Egy férfi szerint a szingli nő könnyen megkapható, mert független és: érzelmektől mentes . Erre viszont nekünk rá kell cáfolnunk. Hiszen nem minden szingli mája színeződött fehérre, lehet rendes a lány akkor is, ha még mindig nincsen férje Bridget Bradsow újabb nekirugaszkodása a szingliség témakörének.

Pataki Brigitta

A szingliség, már a fázisait tekintve nem egy rövid folyamat. Attól függően, hogy szingliséged melyik szakaszában vagy, változhat a kép: szomorú lányból lehet, hogy vonzó, kacér nővé növöd ki magad.

Az elején többnyire siratod elmúló kapcsolatodat, és noha új szerelmekbe is botlasz, rá kell jönnöd: egyik jelentkező sem AZ. Bizalmatlan vagy, és miután többször megégetted magad, kerülöd a férfitársaságot – így idődet inkább barátnőiddel töltöd, hogy ne kelljen minden férfiban az IGAZIT keresned. Inkább feladod, hisz Pistike óta egy normális pali sem szólított meg, és úgy döntesz, hogy társ helyett inkább megkeresed: önmagadat.

Aztán észreveszel sok értékes dolgot, ami eddig a figyelmedet elkerülte. Néhány borús nap után kiteljesedik beesett arcod, tavasz váltja fel lelkedben az őszi hangulatot, rájössz, mennyi helyen nem jártál még, hogy elmaradtak a régi barátok – és örülsz, hogy szüleid, akik mellől fruskán oly hirtelen léptél le, még mindig nyitottak egy laza csevegésre.

Csaknem teljes életet élsz barátokkal, míg a végére úgy belejössz az önállóságba, hogy e stabil állapotodat nem szívesen cserélnéd fel már egy ingadozást sugalló szerelmi kapcsolattal – amelyben, igen, jól sejted, újra megsérülhetsz.

Attól függően, hogy milyen mélyen éled meg a szerelmet, hogy beleférnek-e életedbe laza kapcsolatok, válthatsz át az elsőből rögtön az utolsó fázisba. Lehet, hogy egykettőre magad mögött hagyod a búdat, és rákapsz a vagány magány előnyeire, így összességében ez egy vidám korszak. Onnantól vidám és szórakoztató, amikor végre elfogadod eme státuszodat – sőt: iróniával magadról, és a szinglikkel szemben álló férfi társadalomról nyilatkozol.
Hát erről fog szólni ezután néhány epizód

 

OLDALTÖRÉS: Szomorú egykeség

  Szomorú egykeség

  Szomorú egykeség

  Szomorú egykeség

Nem minden szingli férfivaló némber! Rá kell cáfolnunk a férfi megállapítására, miszerint a szingli nő könnyűvérű, hiszen többségben vannak azok a nők – persze őket az éjszakában járó férfi nem is láthatja -, akik szívesebben cserélnék le párkapcsolatra a szingliséget.

Ismerünk olyan szinglit, aki társas kapcsolat helyett előnyben egész életére nézve az egyes számot részesíti – de van, aki irtózik eme állapotától, ami csupán magányosságát juttatja folyton az eszébe. Ez a szomorú egykeség egyfajta kényszer-állapot, amiből többnyire épp azért nehéz kikerülni, mert nem tudjuk elfogadni az éppen nem álombeli helyzetünket. A sors fintora, hogy minél inkább menekülnél ebből a posztból, a szerelem annál nagyobb ívben kerül el, és minél inkább élvezed az egyedüllétet, annál többen akarnak frigyre lépni veled.

Amikor a szerelem okozta boldogságról lemondasz, nem csoda, ha egy időre a munkádban éled ki magad. Családos ismerőseid ekkor könyvelnek el munkamániásnak. Ha minden sikerélmény rád ösztönzően hat, még többet dolgozol, hogy önérzeted tápláljad – mert más téren jóságot, sajnos, nem bizonyíthatsz. Mert se kutya, se macska nem vár rád otthon, se gyerek, se férfi, aki szerelmet vallhat – könnyedén vállalsz túlórákat. Azért legalább – már ha értékel a főnököd – megveregetik a vállad

Aztán mert időd, mint a tenger és úgyis épp megvalósítod magad, előveszed rég konzervált álmaidat, és sorban megvalósítod azokat: házat építesz, vagy tanulásba kezdesz, újságok vesznek körül és könyvek rend, amit ekkor még nem is értékelsz (irigyeltél már gyerekes barátnőt, amiért nappalijában bicikli és babakocsi árulkodott az anya boldogságáról?)

Babakrém és kelengye helyett tűsarkúból építesz várat, testedre edzel kockákat: vonzó izmokat, fogod a barátnőket és velük minden hétvégén a magyar tengernél élvezed a Napot csupa jó dolog? Igen – de legbelül szomorú vagy – hisz amikor úgy tűnik, hogy irigylésre méltó a helyzeted, mert mindennel körülvetted magad, ami egy nőnek örömet ad – egy dolog még mindig hiányzik az igazi társad. Ilyenkor mindenedet odaadnád, ha most már az Igazit látnád felmászni az ablakod elé támasztott létrán.

Egy másik észrevétel, amely a legfontosabb az egész szingliségben: ha biztos lehetnél abban, hogy az Igazi egyszer belép az életedbe - nem várnád őt görcsösen, nem figyelnél minden ajtónyitásra kedvenc bárodban, minden szombat estéden: vajon most lépett be, és hogy csaklizzam be? -, könnyedén, felhőtlenül élhetnéd a később igencsak visszasírt szingliséged.

 

OLDALTÖRÉS: Nyugalom szinglik, élvezzétek az életet!

 

 

 

 Nyugalom szinglik, élvezzétek az életet!

Minden nap hálás vagyok a férjemnek azért, mert elvett. Persze csak magamban, vagy a sokat aggódó anyukámmal, akinek szégyenérzete az enyémnél százszor nagyobb volt, amiért az istennek se bírtam már elkelni, se 20, se 23, se 28 évesen. Mindháromra volt példa, a családban – még arra is, hogy valaki a harmincig élt együtt szüleivel – de azzal a borzalommal egyikünk sem számolt, hogy én még 31 évesen is otthon subázom, ahogy édesanyám tette 1974 – ben – viszont mindössze 23 évesen.

Nem egyszer sopánkodtunk emiatt. Miután jól kisírtuk magunkat – tartott ez néhány évig -, majd jó messzire elküldtük azokat a pasikat, akikkel így utólag azt mondom, szerencse, hogy nem született frigy, egy napon erre ébredtünk: nyugalom, az igazi eljön, mert nélküle nem élet az élet – addig pedig, míg egyedül lézengek, és még nem szakít el egymástól minket maga a házasélet: élvezzük együtt, anya-lánya ezt a szingli létet!

Itt indult nálam a „való” szingli élet. Ez volt az a pont, amikor egy pasi hiánya nem borított szürke fátylat fejem és a napos ég közé, ez volt az a korszak, amire ma is nosztalgiázva gondolok vissza: az a néhány év, amikor már nem féltem attól, hogy egyedül maradok, és igyekeztem minden percét kihasználni: éppen az egyedüllétnek. Ezért csak ezt tanácsolom: nyugalom szinlgik, élvezzétek a csodás szingli létet!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!