Durva támadás az ifimeccsen: betörték az orrát, mentő vitte el a bírót

Félbeszakadt szombaton Kőszegen egy másodosztályú U19-es focimeccs, miután az egyik hazai játékos úgy megütötte a bírót, hogy annak betörött az orra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Úgy tudjuk, az eset a szombati Kőszeg-Mosonmagyaróvár mérkőzésen történt.

A két U19-es csapat az NB II. Észak-nyugati csoportjában szerepel. Íme a találkozó hivatalos jegyzőkönyve. 

A 70. percben a vendégek 4:1-es vezetésénél a játékvezető, Takács Ryan Lee sárgát adott az egyik hazai játékosnak, ezt tette szóvá - minősíthetetlen hangnemben - egy másik kőszegi focista, Gaál Szabolcs, akinek ezért a bíró felmutatta a piros lapot. Miközben a spori a lapok adminisztrálásával volt elfoglalva, Gaál Szabolcs váratlanul ököllel arcon vágta. Takács Ryan Lee-t mentővel kellett a Markusovszky kórház sürgősségi osztályára szállítani, eltörött az orrcsontja. 

Az összecsapás természetesen félbeszakadt, a vétkes labdarúgót előállították a Kőszegi Rendőrkapitányságra. Ellene büntető feljelentést kezdeményeztek, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A megütött játékvezető körül nem először forrnak az indulatok: Takács Ryan Lee-t alig egy éve Sében megkergették és többször megütötték a nárai szurkolók; a két csapat megyei II-es találkozója a 85. percben szakadt félbe.

A botrányos kőszegi meccs részleteivel hamarosan foglalkozik majd a vasifoci is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!