Elballagtak a végzősök, hétfőn kezdődik az érettségi vizsga (képgalériával frissítve)

Megyeszerte a ballagóké volt a főszerep pénteken. Ünneplőbe öltözött minden és mindenki, és még az időjárás is kegyes volt hozzájuk.

Ambrózai Zsuzsanna

Idén, a májusi megszokott időpontoknál korábban ballagtak a diákok. A főszereplők, a ballagók már a héten hallatták hangjukat a bolond ballagáson, illetve a szerenádok alkalmával. Péntekre aztán virágba borultak az iskolák, ünneplőt öltöttek a diákok, tanárok, rokonok. Utoljára sorakoztak fel együtt az idei, 2010-2011-es tanév végzős diákjai az iskolákban, hiszen hétfőn már számot kell adniuk az eddig tanultakról.

Az egész város nyüzsgött a délelőtt során. A későn érkező rokonok, már nehezen találtak maguknak parkolóhelyet, hát még ülőhelyet a termekben, lelátókon. Nem sokkal tíz óra után a Kanizsai Dorottya Gimnázium kilencedikesei élő sorfalat álltak az iskola és a Ferences Kert bejárata között. 

Hagyomány, hogy ott tartják a ballagási ünnepséget, valamint a sorfal is. A diákok elmondása szerint a legjobb mégis csak az a napban, hogy elmarad a tanítás. Máshogy értékelik ugyanezt a szülők, rokonok és természetesen a ballagók. Életük egy jelentős korszaka zárul le, s veszi kezdetét egy másik.

Módos Tibor, a KDG igazgatója ünnepi gondolataiban hangsúlyozta, az első tétremenő megmérettetés egy fiatal életében az mégis csak az érettségi vizsga. Természetesen sok sikert kívánt mind a 137 végzős diákjának.

A ballagó diákokat  Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, valamint  Kovács Ferenc, a Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte egy-egy levéllel. A polgármester negyvenegy évvel ezelőtti emlékeit idézte fel, míg az elnök hangsúlyozta, útravalóul magát a hazát kapják a fiatalok, benne és érte munkálkodjanak a jövőben is.

A végzősök nevében Tamás Veronika  búcsúzott, az alsóbb évfolyamokat  Markó Dorina képviselte ünnepi beszéde erejéig. - Kissé szomorú vagyok, hiszen sok barátom, ismerősöm van a végzősök között. Furcsa lesz nélkülük az iskola, de tudják, bármikor visszatérhetnek. -

A végzősök még a hétvégén lazíthatnak, de hétfőn reggel megkezdődik az írásbeli érettségi vizsga. - A matektól tartok, az mindig is mumus volt, számomra, a magyar nagyon fontos, így arra készülök a legtöbbet. A történelem és a biológia menni fog - mondja Poropatich Réka, végzős diák, aki vagy mentőtisztnek, vagy gyógytornásznak tanul majd tovább. Mikos Patrícia, a kimagasló sport teljesítményéért jutalmat is átvehetett a ballagáson.

- A röplabdát egy időre abbahagytam, most a tanulás a legfontosabb. Talán a matektól tartok a leginkább, de remélem menni fog. Budapesten szeretnék továbbtanulni, rekreáció, vagy kommunikáció szakon. Ezt majd a sors eldönti - mondja Patrícia.

A végzősöknek jól kell teljesíteniük az érettségin, ez az elsődleges cél. Fontos, hogy jó eredmények szülessenek, hiszen a továbbtanulás szempontjából meghatározó lehet a jövőjükre nézve.

A Szent-Györgyi Albert középiskola ballagásán készült képgalériánkhoz kattintson ide, vagy a legfelső (az ott készült) fotóra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!