Előre kitervelt emberöléssel vádolják Jozef Rohácot

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda a szerdán előzetes letartóztatásba helyezett Jozef Roháccsal szemben - derül ki a kényszerintézkedést követő bírósági és rendőrségi közleményekből.

MTI

Az előzetes letartóztatásról kiadott közleményekkel a magyar hatóságok először erősítették meg, hogy a szlovák állampolgárt a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben adták ki Magyarországnak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda azt a tájékoztatást adta a rendőrség honlapján, hogy "1998. február 11-én F. János budapesti lakos sérelmére elkövettet emberölés bűntette miatt" folytat nyomozást, és "az ügyben gyanúsított Jozef R. szlovák állampolgárt" szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Fővárosi Bíróság a honlapján annyit közölt: "az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt Josef R. ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályán indult büntetőügyben elrendelte Josef R. gyanúsított előzetes letartóztatását" a szökés és elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel.

A Budai Központi Kerületi Bíróság által elrendelt előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2011. május 20-áig tart.

Az előzetes letartóztatás elrendeléséről elsőként Fülöp Tamás, a gyanúsított védője tájékoztatta az MTI-t. Elmondta: védence a tárgyaláson azt mondta, nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. Közölte azt is, hogy a döntés ellen fellebbezéssel éltek, így az nem jogerős.

A rendőrség - bár ezt sem erősítették meg hivatalosan - azért gyanúsítja Rohácot a Fenyő-gyilkossággal, mert DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!