Fegyverarzenálra bukkantak Isaszegen

Illegálisan tartott fegyvereket találtak a gödöllői kastély közelében - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgató-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI

Bodnár Zsolt elmondta: a fegyvereket a magyar soros EU-elnökség programjainak egyik fő helyszínétől légvonalban néhány kilométerre, a Pest megyei Isaszegen találták meg egy családi házban.

A TEK munkatársai csütörtök reggel tartottak házkutatást a házban, ahol egyebek mellett robbanóanyagok, fegyverek és lőszerek voltak nagy mennyiségben. Körülbelül 30-40 géppisztolyt (ezek között van hatástalanított is), sok maroklőfegyvert, aknavetőt, világháborús eszközöket, de még bunkertörő gránátot is találtak a rendőrök.

A fegyverek hatástalanítását egyébként több esetben rosszul végezték el, azok visszaalakítása csak néhány órát vehet igénybe - tette hozzá Bodnár Zsolt.

Az ügyben a feltételezett fegyverkereskedőt, K. István 35 éves isaszegi lakost őrizetbe vették. Jelenleg vizsgálják, hogy a férfi kivel kerülhetett kapcsolatba, kivel üzletelt, és meg kell vizsgálni azt is, hogy a kiszerelt robbanóanyagokat továbbadta-e másnak - fűzte hozzá a főigazgató-helyettes. Mint hozzátette, folyik még a házkutatás, vannak még elrejtett robbanóanyagok, most ezeket keresik. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

Bodnár Zsolt közlése szerint a bűncselekményt az EU-elnökséggel csak a földrajzi közelség miatt lehet összefüggésbe hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!