Hátulról vesére: orvvadászaton sült el a sörétes puska

Portálunk információja szerint orvvadász lőtte meg a társát múlt hétfőn a Jeli Arborétum közelében. A középkorú vasvári férfin még aznap éjszaka életmentő műtétet hajtottak végre a szombathelyi Markusovszky kórházban.

Takács Gábor

Az elsődleges hírekkel ellentétben március 21-én késő este nem vadászt, hanem egy rapsicot ért baleset a Jeli Arborétum közelében. Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke portálunknak elmondta, a meglőtt vasvári férfinak még fegyvertartási engedélye sem volt. Társa - információnk szerint egy zalai vadásztársaság tagja - sem vadászhatott volna ezen a területen.

- Azt még nem tudni, hogyan sült el a sörétes puska. Valószínűleg dámszarvast szerettek volna lőni, amit jó áron lehet értékesíteni - emelte ki Gagyi István. Hozzátette, a rendőrségre hivatkozva a média nagy része vadászbalesetről írt, ami a vadásztársadalomra rossz fényt vet.

Ahogy arról beszámoltunk, a negyvenhárom éves férfin még hétfő késő este életmentő műtétet hajtottak végre a szombathelyi Markusovszky kórházban. Ki kellett venni az egyik veséjét, később a kezét is megműtötték.

Információnk szerint a rapsic sörétes puskával hátulról kétszer találta el a férfit, az egyik töltény az alkarjába fúródott, a másik pedig a veséjét roncsolta szét. A férfi most már otthon lábadozik.

Dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyeri Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a Vasvári Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyetetés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyben. További információt a nyomozás érdekeire történő hivatkozással viszont nem közölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!