Kezdeményezte az ügyészség Jozef Rohác letartóztatását

Kezdeményezte a Fővárosi Főügyészség kedden Jozef Rohác előzetes letartóztatását.

MTI

A főügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az április 17-én őrizetbe vett férfi esetében mind a szökés, elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélye, mind pedig a bizonyítás megnehezítésének, avagy meghiúsításának veszélye megállapítható.
   
Az előzetes letartóztatás kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt - írták. Az MTI úgy tudja, várhatóan szerdán foglalkozik a bíróság az előzetes letartóztatásra irányuló indítvánnyal.
   
Az ORFK szóvivői irodájának hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap kísérte haza "Jozef R. szlovák állampolgárt", aki ellen a Fővárosi Bíróság február 10-én nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.    

A férfit a szlovák hatóságok február 18-án fogták el, majd Magyarország kérelmének elbírálása után a szlovák legfelsőbb bíróság elrendelte kiadatását.    

A gyanúsított hazaszállítását, őrizetbe vételét és kihallgatását követően a nyomozóhatóság az előzetes letartóztatására tett előterjesztést a Fővárosi Főügyészségnek - olvasható a közleményben.    

Előzőleg a Magyar Rádió Déli Krónikája közölte a gyanúsított ügyvédjére hivatkozva, hogy már Magyarországon van Jozef Rohác. Kiadatását egy hete hagyta jóvá a szlovák legfelsőbb bíróság, miután a gyanúsított fellebbezést nyújtott be a nyitrai kerületi bíróság döntésével szemben.     A magyar rendőrség Fenyő János médiavállalkozó 13 évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítja Jozef Rohácot, ezért kérte a kiadatását. Februárban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene, és nem sokkal később Csehországban fogták el egy közúti ellenőrzéskor.    

A rendőrség azért gyanúsítja Rohácot a Fenyő-gyilkossággal, mert DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!