Országos hulladékgyűjtési akciót hirdettek május 21-ére

Országos hulladékgyűjtési akciót hirdet május 21-ére civil szervezetek összefogásával a kormányzat az önkéntesség éve alkalmából. Vasból is várják a csatlakozókat.

Burkon László

"A TEszedd 2011 Önkéntesen a tiszta Magyarországért"  címmel szervezett megmozdulás célja, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb szeméttől tisztítsuk meg az egész országot.  A szervezők egyszersmind szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi erejére, értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását. 

A gyűjtés mellett a hazánkban található illegális hulladéklerakó helyek feltérképezésében is számítanak a szervezők  a regisztrálók segítségnyújtására. Az akció hivatalos honlapján (www.teszedd.hu) a Hol menüpont alatt található térképen cím, GPS koordináta megadásával, vagy egyszerűen csak a lelőhelyre való kattintással lehet feltüntetni az eltűntetésre váró szemétkupacok helyét.

Az akcióhoz csatlakozók  regisztrációjának határideje május 18-a. További részletek a www.teszedd.hu honlapon találhatók, illetve a 0680-205-215-ös zöldszámon kérhetők - áll a megyei önkormányzat felhívásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!