Sikkasztással gyanúsítják az MSZP szombathelyi frakcióvezető-helyettesét

A Fidesz-KDNP szerint Gyebrovszki Jánost gyanúsítottként hallgatta ki a városi rendőrség - a szombathelyi politikus jogi képviselője, dr. Czeglédy Csaba kedden azt mondta, panaszt tettek az ügyészségnél a gyanúsítás ellen.

Prófusz Péter

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária a Fidesz-KDNP szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a városi rendőrkapitányságon sikkasztás elkövetésének alapos gyanújával hallgatták ki Gyebrovszki Jánost, az MSZP-SZTKE frakcióvezető-helyettesét.

A képviselő hangsúlyozta: a sikkasztás szándékos bűncselekmény, ezért a Fidesz-KDNP frakció felszólítja  Gyebrovszki Jánost, hogy azonnal mondjon le a közbeszerzési bizottság elnöki posztjáról. Mint elhangzott: a szocialista képviselő az ellene indított büntetőeljárásban nem tett vallomást. Ehhez ugyan joga van, ám a Fidesz-KDNP frakció álláspontja szerint politikusként akkor lett volna etikus, ha válaszol a feltett kérdésekre.

Poór András szerint felháborító, hogy egy ilyen ügy kapcsán meg sem fordul a képviselő fejében, hogy lemondjon bizottsági elnöki tisztségéről.

Hozzátette: a sajtóból úgy tudják, hogy Gyebrovszki János és jogi képviselője panasszal élt a gyanúsítás ellen, ezért megvárják, amíg az ügyészség elbírálja a panaszt, további lépéseiket ettől teszik függővé.
   
Poór András városi képviselő (Fidesz) a sajtótájékoztatón az ügy "érdekességének" nevezte, hogy Gyebrovszki János jogi képviselője az a Czeglédy Csaba - az MSZP-SZTKE-frakció vezetője, a város korábbi szocialista alpolgármestere -, akit a bíróság jogerősen elítélt adócsalásért. (Czeglédy felfüggesztett büntetést kapott.) Ugyancsak érdekesnek tartja, hogy a Gyebrovszki János ellen indult nyomozásról a szerinte Czeglédy Csaba érdekeltségi körébe tartozó nyugat.hu internetes portál számolt be, úgy véli, ez "kommunikációs fogás" volt.
    
Czeglédy Csaba az MTI érdeklődésére közölte: szilárd jogi álláspontja, hogy Gyebrovszki János nem követett el bűncselekményt. Hozzátette: az ügy politikai motiváltságát mutatja, hogy egy munkajogi vitába névtelen feljelentő avatkozott bele.
   
A jogi képviselőként őt ért bírálatokra válaszolva Czeglédy Csaba úgy fogalmazott: "Takátsné Mária, az ügyvédi kamara volt párttitkára és képviselőtársa bízza rám, hogyan védem ügyfelemet".

A nyugat.hu keddi információi szerint gyanúsítottként hallgatták ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon Gyebrovszki Jánost, szocialista városi képviselőt. A portál információi  szerint egy névtelen feljelentő keres Gyebrovszkin egy-egy használt számítógépet, egy nyomtatót, egy telefont, amelyeket állítólag korábban ő használt a Nett-Pack Kft-nél.Megkeresésünkre Gyebrovszki nem kívánt nyilatkozni, jogi képviselőjéhez irányított minket.

Gyebrovszki jogi képviselője, Czeglédy Csaba azt mondta, a rendőrség múlt heti idézését először áprilisi tréfának vették, de kiderült, hogy a rendőrök nem viccelnek. Valóban ez a vád, és a rendőrség szerint a meg nem térített kár mértéke kb. 80 ezer forint. Álláspontja szerint nem történt bűncselekmény, ha az ügyben egyáltalán van probléma, az maximum munkaügyi vita lehet munkáltató és munkavállaló között.

A jogi képviselő hozzátette, javaslatára ügyfele megtagadta a vallomástételt, egyúttal panaszt tettek az ügyészségnél a gyanúsítás miatt. 

Az MSZP-frakció az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz a Fidesz sajtótájékoztatója után:

"Más szemében a szálkát, magáéban a gerendát sem?

Tenki Mária fideszes képviselő meglehetősen hamar ítélkezik akkor, amikor Gyebrovszki János képviselőtársunkat lemondásra szólítja fel. Az bizonyára nem zavarta képviselő asszonyt, amikor Szakály Gábor az előző ciklusban gyanúsított, majd vádlott, később elítélt lett egy ügyben. Akkor valamiért nem volt ilyen sürgető a szociális bizottság akkori elnökének lemondatása. Ha Tenki Mária esetleg már az ítéletet is ismeri, kérjük, ossza meg velünk, vagy legyen türelemmel addig, amíg az ügy lezárul."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!