Szombathely: ingyenes szám a panaszoknak

A szombathelyi önkormányzati bérlakásokban élők magatartásával, együttélési problémáival kapcsolatos panaszok jelenthetők be a hétfő óta ingyenesen hívható telefonszámon.

Prófusz Péter

A megyeszékhely közgyűlése egy korábbi határozatában felkérte a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási  Zrt.-t (Szova), hogy a bérlakás-ellenőrzés hatékonyságának növelése érdekében, valamint a bérlakásokban élők magatartásával kapcsolatos panaszok bejelentésére  alakítson ki egy új,  telefonos bejelentési rendszert.

A felkérésben az is szerepelt, hogy a társaság dolgozza ki a beérkező panaszok kivizsgálásának pontos rendjét is. Így a bérlakásokban élők e telefonszámon ingyenesen és gyorsan tudnak igénybe venni egy folyamatosan működő, azonnali ellenőrzési feladatokat ellátó készenléti rendszert. 

A városi közgyűlés döntésének megfelelően április 4-étől tárcsázható az a zöld szám (06-80205-207), melyen  kizárólag az önkormányzati bérlakásban élők magatartásával, együttélési problémáival kapcsolatos panaszok tehetők meg.

A bérlakásokkal összefüggő egyéb észrevételekre, valamint bejelentésekre e szám nem vehető igénybe. (A lakók a zöld számon nem jelenthetik be hibaelhárítási, karbantartási igényeiket sem). A lakóktól beérkező hívásokat a Szova Zrt.  mint az önkormányzati bérlemények kezelője fogadja.
 
A panaszbejelentésekről hangfelvétel készül. Munkaidőben a Szova Zrt. ügyintézője a lehetőségekhez mérten  a hívásokat személyesen fogadja. Amennyiben a kezelő nem jelentkezik, valamint a hívás munkaidőn kívül, illetőleg szabad- és munkaszüneti napokon érkezik, hangrögzítő készülék veszi fel az üzenetet.

A bejelentő adatairól a bepanaszolt bérlő, illetve lakáshasználó nem szerez tudomást, ezen adatokat zártan kezelik. A panaszokat a Szova Zrt.  vizsgálja, azonban a  név nélkül érkező, illetőleg a konkrétumokat nélkülöző bejelentések kivizsgálását előzetesen mérlegelik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!