Teljesen megújul a csepregi városközpont

A múlt héten megkezdődött a nagy horderejű főtér-rekonstrukció Csepregen. A nyár végéig befejezik a munkát.

Tersztyánszky Krisztina

A csepregi önkormányzat  411 millió forint támogatást nyert a városi ranghoz illő főtér kialakítására. A jó idő beálltával április 19-én átadták a kivitelezőknek az építési területet.

A munkák a városháza melletti utcákban kezdődtek alagcsövezéssel, a vízelvezető  rendszer megújításával. Először a nagy földmozgatással járó munkákat végzik el, hogy később már ne kelljen a felújított útfelületeket felbontani. A tűzcsapokat megemelték, láthatóvá és jól megközelíthetővé tették, a régi középső iskola melletti szennyvízátemelőt viszont a talaj szintjére süllyesztették.

Az önkormányzat megvásárolta a városháza földszinti épületrészének egy hányadát, ahol okmányirodát és más hivatalokat alakítanak ki. Már itt is elkezdődtek az előkészítő munkák, a bontások, közmű leválasztások.
A középső iskola épülete már felállványozva várja a külső tatarozást  itt kapnak majd helyet a különböző szolgáltatók irodái.

Király Árpád polgármester elmondta, hogy az egész főteret a Széchenyi köztől a Promenád sétány végéig felölelő beruházásnak 130 nap alatt le kell zajlania. Az építkezést úgy ütemezik, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a város életét és az átmenő forgalmat. Ha az időjárás kegyes lesz a kivitelezőkhöz és nem hátráltatja a munkát, augusztus végén már a megszépült új főterükön  sétálhatnak a csepregiek.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!