Birkozó ob: nem volt meglepetés Szombathelyen

A legjobbak közül többen hiányoztak, ennek ellenére minden súlycsoportban az esélyesek győztek a Szombathelyen rendezett szabadfogású és női birkózó országos bajnokságon.

MTI

A férfiaknál az egy hónapja rendezett Európa-bajnokság két magyar bronzérmese, Hatos Gábor (74 kg) és Ligeti Dániel (120) egyaránt sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az ob-t, előbbinek könyökproblémái vannak, utóbbi pedig néhány napja szenvedett kézközépcsonttörést.
   
A válogatott többi erőssége, Wöller Gergő (66), Veréb István (84) és Kiss Gergely (96) magabiztosan szerezte meg kategóriája aranyérmét.
   
"Semmi meglepő nem történt ma, kis hiányérzetem azért van, mert például Wöllernek és Kissnek még komolyabb fölénnyel kellett volna nyernie egy-két meccsét. Úgy érzem, kicsit megelégedtek azzal, hogy csak simán győzzenek, nem adtak ki magukból mindent" - mondta az MTI-nek Gulyás István szövetségi kapitány.
   
A női versenyben a szakág elsőszámú alakja, Sastin Marianna volt a legnagyobb hiányzó, ám ő nem sérülés miatt, hanem örömteli indokkal maradt távol, ugyanis szombaton volt az esküvője Wöller Ákos korábbi válogatott birkózóval.


A győztesek:
   
férfi szabadfogás:
 55 kg: Molnár Róbert (FTC)
 60 kg: Molnár József (Abony)
 66 kg: Wöller Gergő (Vasas)
 74 kg: Tőzsér Sándor (Debrecen)
 84 kg: Veréb István (HVSE)
 96 kg: Kiss Gergely (OSP)
120 kg: Csercsics Richárd (HVSE)
   
nők:
48 kg: Mihálovics Ivett (Hőszig-Szigetvár)
51 kg: Nagy Brigitta (FTC-Gyál)
55 kg: Barka Emese (Vasas)
59 kg: Kőrösi Kitti (Zalaegerszeg)
63 kg: Sleisz Gabriella (Mogyoród)
67 kg: Rádi Nikoletta (Univer)
72 kg: Godó Kitti (FTC-Gyál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!