Ittasan, forgalommal szemben haladt az M7-esen a horvát sofőr

Hétfő délután, nem sokkal délután egy óra után a fonyódi rendőrök, majd az Állami Autópályakezelő Zrt. munkatársai arról értesítették zalai kollégáikat, hogy az M7-es autópályán egy piros színű személygépkocsi a forgalommal szemben, Budapest felől Letenye irányába tart.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság eszteregnyei Autópálya Alosztályának munkatársai azonnal megkezdték a jármű felderítését, amelyet nem sokkal később Nagykanizsa keleti városrész közelében, az M7-es autópálya 206-os kilométerszelvényében beazonosították.

A személygépkocsi először elhaladt a rendőrök mellett, majd később lassított. A rendőrök a jármű után fordultak és az autópálya lehajtójánál sikerült kiterelniük a kanyarodó sávra a horvát rendszámú Renault Megant, melynek vezetőjét a megállítás után ellenőrzés alá vonták.

Mivel felmerült annak gyanúja, hogy a horvát állampolgárságú férfi ittasan ült a volán mögé, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, majd pedig vér - és vizeletminta vételre állították elő. A sofőr ellen eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!