Kikötőt, stéget és csónakházat avattak a Rába-mentén

Kikötőt, stéget és csónakjavító műhelyt avattak hétvégén a Rába mellett. Egy pályázatnak köszönhetően egyre komfortosabbá válnak a túrahelyek.

Bajdó Bettina

A Kalandos Rába-part, élő folyó elnevezésű pályázatot a Rába-parti Fórum Egyesület  2007-ben adta be a Nyugat-dunántúli Operatív Program kiírására. A sikeres dokumentációnak köszönhetően több mint 63 millió forintot nyert az egyesület. Ebből az összegből három helyszínen indultak el azok a fejlesztések, melyektől a turizmus fellendülését is várják. Két helyszínen befejezték a munkát, s hétvégén átadták a létesítményeket.

- Elkészült Püspökmolnáriban a kikötő - mondta Köbli József, az egyesület elnöke, ezt hivatalosan szombaton fel is avattuk. Ezenkívül építettünk egy 16 négyzetméteres esőbeállót is, amelynek nádból van a teteje. Az építménynél van víz és villany is, így mostantól a táborozók bármikor igénybe vehetik.

Körmenden a Bárkaháznál is komoly munkálatok zajlottak, 20 millió forintba került a megújulás. Ennek köszönhetően a város szívétől 300 méterre a természet kapcsolódhatnak ki az emberek.

- Építettünk egy stéget, mely megkönnyíti a kikötést - folytatta az elnök.  Megvan a kerítéstől házig tartó Hajós út, s befejeződött a hajójavító műhely építése. Napkollektorokat is felszereltünk, ezek melegítik a Bárkaházban a vizet. Kiépítettünk egy új rendszert, ezentúl zsetonnal folyik meleg víz a csapból. A pénzből újraszinteztük az utat, s parkolót is kialakítottunk. A munkának még nincs vége, önerőből szeretnénk parkosítani a területet.  Az  épületek felavatására egy fotókiállítást is szerveztünk,  így emlékezünk azokra, akik ugyanúgy rajongtak a Rábáért, mint mi. Eldöntöttük, hogy a régi hagyományokat is újraélesztjük, ezért berendezünk egy kis könyvtárat a folyó mellett. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!