Kőbánya: rendeletben tiltotta be az önkormányzat a playbacket

Póka Egon basszusgitáros, a Kőbányai Zenei Stúdió Művészeti Szakiskola igazgatója kezdeményezésére a X. kerület képviselőtestülete határozatot hozott a playback, vagyis a nem élő zene betiltásáról a kőbányai önkormányzat által finanszírozott rendezvényeken.

MTI

A beterjesztésről csütörtökön szavazott a kőbányai képviselőtestület, és ellenszavazat nélkül elfogadta azt - mondta Póka Egon pénteken az MTI-nek.
   
A Hobo Blues Band tagja és a P. Mobil egykori tagja, a Póka Egon Experience jelenlegi vezetője kiemelte: zenésztársai és tanítványai érdekében nyújtotta be javaslatát, és reméli, hogy az egész Európában precedens értékű határozat példáját más kerületekben is követni fogják. Mint kifejtette, a határozat nem vonatkozik a magántőkéből finanszírozott rendezvényekre, így például a szórakozóhelyek zenés programjaira sem.
   
"A rendelet munkaalkalmat teremt a zenészeknek és támogatja a minőségi, élő zenét" - fogalmazott az MTI-nek Póka Egon, aki a playbacket "illúziókeltésnek, a közönség becsapásának" nevezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!