Lengyelországi buszbaleset: vasárnapra itthon lehetnek kerekegyházi iskolások

Még három magyar tanuló van kórházban a szombati délnyugat-lengyelországi buszbaleset sérültjei közül, de csak egyikük, egy kislány van súlyosabb állapotban (akin műtétet kellett végrehajtani). A többi gyerekért megérkezett Magyarországról egy autóbusz, amely még vasárnap hazaszállítja őket - tájékoztatta vasárnap telefonon az MTI varsói irodáját Varga Szabolcs varsói konzul az Opole vajdaságbeli Wolczynból.

MTI

Mint elmondta, szombaton még öt sérült volt kórházban, ám időközben kettőt kiengedtek. A még kórházban ápolt három sérült gyerek közül kettőnek teljesen kielégítő az állapota, egy kislányon viszont szombaton 8 órás komplikált műtétet hajtottak végre, sok vért kellett neki adni, de remélhetőleg ő is hamarosan felépül. A többieket még vasárnap hazaszállítják.
   
Megérkeztek Wolczynba - ahol a magyar iskolások egy nemzetközi táborban vettek részt az európai uniós Comenius program keretében - a kórházban ápolt gyerekek szülei és családtagjai, továbbá a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatónője, illetve a város polgármestere. Ők addig szándékoznak a helyszínen maradni, amíg a még kórházban lévő gyerekek is hazaszállíthatók lesznek. A hozzátartozók vasárnap meglátogatják az egyik wroclawi kórházban fekvő, sérült gyerekeket.
   
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium autóbuszt indít a még tovább Lengyelországban maradó gyerekekért.
   
A kerekegyházi általános iskola tanulóit szállító autóbusz szombat délelőtt az opolei vajdaságban, Namyslów város közelében szenvedett balesetet. A magyar mikrobuszban 10 hetedik osztályos gyerek utazott 5 felnőtt kísérővel. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van. A magyar busz valószínűleg defektet kapott, és oldalával egy szembejövő kamionnak ütközött. A balesetben 12-en sérültek meg, három gyerek súlyosabban.

Kovács Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!