OEP: csaknem félszáz gyógyszer ára csökken júniustól

Június elsejétől csaknem félszáz gyógyszer ára csökken - erősítette meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteken az MTI-nek a Népszabadság aznapi számában megjelent információt.

MTI

Az érintett készítmények árait a gyártók, forgalmazók mérsékelték, ennek köszönhetően csökkenhetnek a betegek kiadásai is. A mostani árcsökkentés mértéke átlagosan 11,5 százalék, de több olyan termék is van, amelyekért a betegek 25-30 százalékkal fizetnek majd kevesebbet júniustól - írta az OEP.
   
A közlemény szerint az árcsökkentésben érintett termékek között több népbetegség kezelésére szolgáló készítmény is van, egyebek mellett szív-érrendszeri gyógyszerek, valamint allergia elleni medicina és tápszer is.
   
Az OEP emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két hónapban négy alkalommal hirdetett árcsökkentést. Ezek révén április elsejétől hatszáz termék ára változott, a betegek terhe összesen átlagosan 230 forinttal csökkent. A múlt hónap közepétől újabb 32 terméknél mérséklődtek a térítési díjak harminc százalékkal. Május elsejével átlagosan négyszáz forinttal csökkent hatvan termék ára, amelyek között számos kombinációs készítmény is van - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!