Rendőrök vitték a drogot a borsodi dílereknek

Kábítószerrel kereskedő budapesti rendőröket helyeztek előzetes letartóztatásba; a két tiszthelyettes hetente vitt drogot borsodi dílereknek - hangzott el az MTV Híradójában hétfő este.

MTI

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság két munkatársa látta el kábítószerrel hónapokon keresztül a miskolci diszkókat. A rendőrök hetente vitték a drogot a borsodi dílereknek, akik aztán a szórakozóhelyeken árulták a fiataloknak - közölte a híradó.

A két rendőr a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren teljesített szolgálatot. A bíróság a hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte őket, és munkahelyükön fegyelmi vizsgálat is indult ellenük.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nemrég olyan információk birtokába jutott, hogy a két fiatal rendőr esetleg kábítószerrel kereskedik. Az NVSZ titkosszolgálati eszközöket is felhasználva gyűjtötte az adatokat. A házkutatáskor mindkettőjüknél találtak egy-egy engedély nélkül tartott pisztolyt és lőszereket is.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta: ők voltak többek között azok, akik a fővárosból Miskolcra szállították a kábítószert, jelen esetben speedet, és ott a fogyasztók körében értékesítettek.

A borsodi rendőrök őrizetbe vették azt a három miskolci dílert is, aki nagy tételben vásárolta a kábítószert a rendőröktől. Tizenöt fogyasztó ellen is eljárás indult. Az egyik rendőrt a parancsnoka felfüggesztette beosztásából, a másik önként felmondott - hangzott el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!