Belvárosi gondok: hajléktalanok, vízelvezetés, parkolás

Lakossági fórumot szervezett lapunk szerda este, melyre a belvárosban élőket invitálta. Sokan eljöttek, hogy elmondják gondjaikat, problémáikat a lakókörnyezettel kapcsolatban.

Ambrózai Zsuzsanna

A fórum célja, hogy az e területen élő lakosok elmondhassák azokat a problémákat, melyek a lakókörnyezetükkel kapcsolatban felmerülnek. Szép számban érkeztek és észrevételeiket sem rejtették véka alá. Több ízben felmerültek városrendezéssel, parkfenntartással, úthibákkal kapcsolatos gondok, de sokan vannak, akiknek napi gondot jelent a hajléktalanok jelenléte is a városrészen. A Kunos Endre utcai lakosok pedig az éjszakai randalírozásra, rendbontásra panaszkodtak. A kérdésekre szakmabeliek igyekeztek kielégítő válaszokat adni, közösen megoldást találni a problémákra. 

Elsőként Kiss Ernő nehezményezte, hogy a Kisfaludy-Vörösmarty utca sarkán, ha esik az eső, óriási víztócsa keletkezik, nincs hova elfolynia.

Lakézi Gábor, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője elmondta, sokszor találkoznak szembe ezzel a problémával, ez a burkolat hibája.

Dr. Takácsné dr. Tenki Mária, a belváros önkormányzati képviselője terepbejárást javasolt. Mint ahogy tette azt egy másik ügyben is. Abért Csaba, a Belsikátorban lévő üzlet tulajdonosa ugyanis végső elkeseredésében jött el a fórumra. Problémájával ugyanis hosszú ideje senki sem tud mit tenni. A Belsikátor parkolója ugyanis az ottani üzlettulajdonosok számára van fenntartva, éppen azért, hogy gond nélkül tudják az árut pakolni. A parkoló azonban mindig illetéktelenek autóival van tele, olykor egész napra bitorolják a területet.

Sokan kifogásolták a terelőszigetek, járdák növényzetének, valamint a város zöld területeinek állapotát. A parkfenntartó cég képviselője elmondta, napokon belül az érintett területre érnek a tisztítással, megoldódik a gond.

Orbán Márk, a Szent Erzsébet-templom plébánosa a koldusokra hívta fel a figyelmet, akik sokszor minősíthetetlenül viselkednek.  Pál Tibor a belvárosi rendőrőrs képviselőjeként elmondta, 10-15 hajléktalan nehezíti a mindennapokat. Őket már sikerült a Berzsenyi térről kiszorítani, most a többi területen igyekeznek ezt az eredményt elérni. A folyamat sajnos lassú, hiányzik az együttműködés.

A fórumon nagyon sok probléma merült fel. Azért, hogy legyen további sorsuk, lapunk is foglalkozni fog a felmerült kérdésekkel, gondokkal. Többek közt utánajárunk a Belsikátor parkolóhelyeinek ügyének, valamint foglalkozni fogunk a sokak számára gondot jelentő hajléktalanok ügyével is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!