Country dzsembori a Vashegy lábánál Bródy Jánossal

Új nyári rendezvény született: az Első Magyar Country Dzsembori. Felsőcsatár futballpályáján két napig szólt a country zene. Cowboy-kalap, western csizma, sör és jókedv: egyikből sem volt hiány.

Nagy Ildikó

Lendvai Gábor, a Horvátlövőn született pesti vállalkozó szereti a country zenét, a szíve pedig visszahúzta a Vashegy lábához. Így született az ötlet: rendezni kellene egy country-ünnepet a felsőcsatári focipályán. Az önkormányzat rábólintott az ötletre, sőt, a program szervezésén kívül minden feladatot magára vállalt.

Az Első Magyar Country Dzsembori pénteken délután kezdődött. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy az egy négyzetméterre jutó western-csizmák és cowboy-kalapok száma alapján akár a műfaj szülőhazájában, Amerikában is érezhettük magunkat.

A rendezvény fővédnöke Bródy János volt, aki örömmel vállalta a részvételt, és családjával két kellemes napot töltött el a Vashegy lábánál.

- Gyönyörű ez a vidék – mondta a mai negyvenes-ötvenes nők egykori bálványa, aki pénteken délelőtt a felsőcsatári általános iskola diákjainak tartott rendhagyó énekórát, estefele pedig a rendezvénysátorban örvendeztette meg a közönséget néhány dal erejéig. És bár a nyitónapon nem kedvezett az időjárás, a felhőszakadás sem riasztotta el a közönséget: miután „leszakadt az ég” a bécsi énekes, Günther Krammer lazán lesétált a színpadról, és a sátorban, „testközelből” énekelt a közönségnek. Erre persze a linedance csoportok tagjai is felbátorodtak, és táncra perdültek.
Pénteken az Új Bojtorján, szombaton a 100 Folk Celsius volt a főszereplő, de több hazai és külföldi zenekar és tánccsoport is fellépett. Szombaton délelőtt a helyi értékekre koncentráltak a szervezők: a környékbeli települések nemzetiségi csoportjai léptek színpadra.

Lendvai Gábor ígérete szerint a dzsemborinak lesz folytatása: mostantól minden év júniusának első hétvégéjén felcsendül a country zene Felsőcsatáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!