Kamionnal ütközött a busz a szombathelyi körgyűrűn

Szerda reggel kamionnal ütközött össze egy busz szombathelyi körgyűrűn, a balesetben nem sérült meg senki sem.

Vas Népe

A baleset a 86-os számú főút és a szombathelyi körgyűrű kereszteződésében történt, a helyszínelés még tart -közölte Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egy Mercedes típusú kamion telezöldes forgalomirányítás során a kereszteződésbe hajtva balra kezdett kanyarodni, és nem adta meg az elsőbbséget a szemből érkező helyi járatos autóbusznak. A baleset során személyi sérülés nem történt. A buszt a forgalom mihamarábbi helyreállítása végett hamar elszállították vontatóval a helyszínről, azonban a kamion is üzemképtelenné vált, így annak elszállításáig rendőrök irányítják a forgalmat.

A balesettől alig száz méterre pedig kora hajnalban történt baleset. Egy szlovén rendszámú kamion haladt a Rumi út irányából a Vépi út felé, egy lakott területen kívüli útszakaszon felhajtott az úttest közepén kiemelt szegéllyel kialakított füves járdaszigetre és kidöntötte a Szombathely-Szentgotthárd közötti vasútvonal vasúti átjárójának mindkét oldalán elhelyezett biztosító fényjelző készüléket illetőleg a kikerülési irányt jelző táblát is.

A balesetben személyi sérülés nem történt. A helyszínelés ideje alatt az adott útszakaszon teljes útzár van érvényben, a forgalmat Szombathely felé terelik. Az ügyben  közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást a rendőrség - tájékoztatta portálunkat Leibinger Eszter szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!