Kőszeg: körforgalom, új út, áruház

A hajdani posztógyári romok eltűntek. Bár még nem zárult le a gyár műemléki részének ledózerolása miatti per, a hajdani ipari terület helyét új létesítmények foglalják el Kőszegen.

Némethy Mária

Most az átadásra koncentrálunk, hogy  július 1-én megnyithasson az áruház. Az épület az engedélyes terveknek megfelelően elkészült - közli Gergye Péter, a Kőszegi Ipari Park ügyvezetője.
 
Kőszeg első körforgalmát átadták már a hajdani posztógyári bejárat előtt,  virágosították, az áruház területének parkosítása is megtörtént. A körforgalommal jelentősen javult a korábbi rendezetlen kereszteződés biztonsága, és talán már az autósok is megszokták a megváltozott elsőbbségi viszonyokat.

A város új bevezetést kapott, elkészült a Pogányi út első szakasza is - sorolja még Gergye Péter. Mivel a Tesco környéki telkeken volt az építkezés felvonulási területe, most azok végső rendezése is megtörténik. A teljes hajdani gyárterületen felszedték, osztályozták a betontörmeléket. Remélik, a beruházásoknak folytatása is lesz, hiszen minden út és közműkapcsolat kiépítve várja a betelepülő vállalkozókat. A nehéz gazdasági környezetben igyekeztünk kedvező vállalkozói klimát kialakítani.
  
Az egykori gyárfal rekonstrukciója mellett látványosság még a bejárathoz vezető gyalogútnál elhelyezett szalamandert formázó képzőművészeti alkotás, amely a Kőszegi-hegység védett állatának állít emléket. A körforgalom közepének jövőbeni gazdagítása, kreatív hasznosítása már a város feladata lesz. Áll az emlékmúzeum épülete is, élettel való megtöltése a szorgalmas textiles helyi csapatra vár. A posztógyári per július közepén folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!