Látványos fényjáték: átfestették a vártornyot Sárváron

Nem mondhatnánk, hogy ráfért a festés a sárvári Nádasdy-vár tornyára, hisz nem is olyan régen újították fel az egész várat, ám pénteken este mégis átfestették.

Benkő Sándor

Dolmány Rita - akinek édesapja Dolmány Gábor autodidakta festő és grafikus, neki nyílt kiállítása napközben a vár folyosóján - három hagyományos íráskivetítő segítségével másfél óra alatt több színbe és formába is öltöztette a vár tornyát és a mellette lévő falakat.

Rita a BME második évfolyamos hallgatója, tervező szeretne lenni, ám kedvtelésből és hobbiból űzi a fényfestést néhány barátjával együtt. Produkcióival jártak már Franciaországban, de tudásukkal szeretnének másoknak is örömet szerezni itthon is.

A falra az íráskivetítőre rajzolt motívumok kerültek fel, amit üvegfestékkel a nagyszámú nézőközönség előtt színezett ki. Virágokat, szitakötőket rajzolt, majd a már előre elkészített és festett üvegek kerültek a kivetítőre és váltakozva többféle motívummal díszítette a vár tornyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!