Megalakult a Weöres Sándor Színház Szenátusa

A vasárnap este bemutatott szenátus célja, feladata és - jogköre - a Weöres Sándor Színház támogatása és presztízsének növelése.

Ölbei Lívia

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója a szenátus alakuló ülése után sajtótájékoztatón mutatta be az új  és a magyarországi színházi életben ez idáig példa nélküli  társadalmi testület tizenegy tagját, akik valamennyien Vas megye politikai és gazdasági életének ismert személyiségei: Brumbauer József, a BPW-Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója; Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó tulajdonosa; dr. Fejes Péter, Veszprém megyei főügyész ("egyébként gyárilag szombathelyi"); dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő; dr. Kolbenheyer Ottó, a Madentko Klinika (egyik) tulajdonosa; dr. Kondor János, a Vas megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke; Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke, dr. Nagy Lajos, a Vas megyei Markusovszky-kórház Nonprofit Zrt. vezérigazgatója; Németh József, az OTP Bank Észak-dunántúli régiójának ügyvezető igazgatója; dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere; V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. 

"A szenátus alapvető célja és feladata, hogy növelje a WS Színház presztízsét, támogatottságát. A Weöres Sándor Színház gyökeresen más működésre vállalkozik, mint amit a vidéki színházaktól megszoktunk. Színházunk szeretne lépést tartani azokkal a változásokkal, melyek mindennapjainkat jellemzik, foglalkozik azokkal a problémákkal, mellyel az ország társadalma, kultúrája, művészete küzd, szeretne részt venni azokban a folyamatokban, melyek egy jobb jövő képét vizionálják. Valljuk, hogy a színház nem csak az előadások otthona, hanem a térség szellemi fellegvára, a civil társadalom erősödésének színhelye. Ahhoz, hogy mindez  létrejöjjön, szükség van a színház presztízsének növelésére. A szenátus tagjai Szombathely, Vas megye megbecsült, rangos személyiségei. Jelenlétük segíti a színházat, hogy az a munkájához méltó rangot megszerezze" indokolta meg Jordán Tamás a szenátus létrehozásának szükségességét.

A Weöres Sándor Színház szenátusa legelső összejövetelén mindjárt  döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb technikai, háttér-tevékenységének elismerésére. 

A BPW-Hungária Kft.  évente 10 ezer eurós támogatásban részesíti a WS Színházat

Jordán Tamás, a színház igazgatója és Brumbauer József, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója  a sajtótájékoztatón azt is nyilvánosságra hozták, hogy a BPW-Hungária Kft.  évente 10 ezer eurós támogatásban részesíti a WS Színházat: a felek hamarosan aláírják a három évre szóló szerződést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!