Mégsincs ellenőrzés az osztrák-magyar határon

Június 4-től ideiglenesen, június 9-ig Ausztria visszaállítja a határellenőrzést a magyar-osztrák határon, közölte korábban a Külügyminisztérium. A bejelentés ellenére szombaton délelőttt a bucsui határnál szabadon lehetett közlekedni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"A Külügyminisztérium felhívja az Ausztriába, vagy Ausztriát érintve utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum zökkenőmentes lebonyolítása érdekében 2011. június 4-9. között - ideiglenes jelleggel - Ausztria teljes határszakaszán visszaállítják a légi, vízi és közúti határellenőrzést" - olvasható a Külügyminisztérium kedd délelőtti közleményében.

A külügyi tárca tájékoztatója arra is figyelmeztet, hogy "ebben az időszakban az intézkedés miatt várhatóan megnövekszik a tervezett utazás menetideje".

A Világgazdasági Fórum június 8-9-én kerül megrendezésre Bécsben. A genfi székhelyű non-profit (nem kormányzati) nemzetközi szervezet honlapján elérhető program szerint a rendezvényen Európa és Közép-Ázsia gazdasági kilátásairól, jövőjéről lesz szó.

A bejelentés ellenére az MTI fotóriportere szombaton délelőtt nem találkozott határellenőrzéssel Bucsunál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!