Őrségi vásár 2011: több ezer látogatóra számítanak (program)

Harmincegyedik alkalommal rendezik meg a több ezer látogatót vonzó Őrségi vásárt. A programok péntek délután kezdődnek, a vásár hivatalosan szombaton 10 órakor nyílik.

Bajdó Bettina

Idén is számtalan program közül válogathatnak az Őrségi vásárral látogatók. Pénteken délután kettő órakor kályhákból nyílik kiállítás a kisrákosi művelődési házban, a tárgyakat  Bita Győző polgármester méltatja majd. Délután négy órakor pedig Lekvárfőzés és borászat címmel kapornaki találkozó kezdődik a tájházban. Este hatkor a felsőjánosfai művelődési házban az őriszentpéteri iskolások munkáiból nyílik tárlat, ugyanebben az időben Kovács Ferenc megyei elnök adja át a felújított bajánsenyei művelődési házban az integrált közösségi és szolgáltató teret. Este héttől  az Ocho Macho koncertezik.

A programok szombaton reggel folytatódnak, fél kilenckor kelnek útra a szalafői kultúrháznál a 15. Őrség-Goricko gyalogtúra résztvevői. Kilenctől az őriszentpéteri katolikus templomban már megtekinthető a Szent Korona másolata. 

Fél tíztől  térzene várja a vásárba érkezőket, tíz órakor pedig hivatalosan is megnyílik a vásár, ünnepi beszédet mond V. Németh Zsolt  vidékfejlesztési államtitkár. Az árusok Őriszentpéter központjában kínálják majd portékáikat, idén is várják az érdeklődőket a hazai, vajdasági, székelyudvarhelyi és muravidéki kézművesek.

Fél tizenegykor Egyszer volt egy kemence címmel nyílik kiállítási az őriszentpéteri művelődési házban, a tárlatot Bebes István országgyűlési képviselő mutatja be a közönségnek. Ugyanitt 11 órakor Mészáros Szabolcs festőművész munkáiból, fél háromkor pedig Gömbös Dániel amatőr fotós képeiből nyílik tárlat. A művelődési ház udvarán délután kettőtől este hatig kézműves foglalkozásra várják az apróságokat. Napközben kulturális és szórakoztató programokkal kedveskednek a szervezők: lesz zene, tánc, este fél nyolckor pedig Török Ádám és a Mini Együttes lép színpadra, majd Delta buli zárja a napot.

Vasárnap kilenckor folytatódik a vásár,  valamint a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szervezésében koronglövő verseny indul a Bárkás tavi lőtéren. Vasárnap sem unatkoznak majd a vásárba érkezők, délután háromtól egymást váltják a színpadon a kulturális egyesületek. Hat órától Megasztár koncert kezdődik: Tolvai Renáta, Kökény Attila és Kállay-Saunders András lép színpadra. Benkő SándorTavaly  is rengetegen megfordultak a 30. Őrségi  vásárban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!