Szakszervezeti demonstráció: félpályás útlezárások Vas megyében

A megyében két helyszínen is félpályás útlezárással tiltakoznak szerdán a munkavállalói jogok és a nyugdíj védelme, illetve a háromoldalú érdekegyeztetés helyreállítása érdekében.

Prófusz Péter

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy június 29-én, szerdán a LIGA szakszervezetek ágazatokra kiterjedő általános, országos sztrájkot, valamint félpályás útlezárásokat szerveznek. Utóbbira a megyében két helyszínen kell számítani (lásd grafika).

A tiltakozás célja a  munkavállalói jogok védelme, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak megóvása, valamint az érdemi, háromoldalú érdekegyeztetés helyreállítása. A LIGA szakszervezetek azt követelik a kormánytól, hogy a Munka Törvénykönyvének átfogó módosításáról és a nyugdíjrendszer tervezett átalakításáról kezdjen tárgyalásokat a szociális partnerekkel!

Továbbá  vonja vissza a Nemzeti Gazdasági és társadalmi Tanácsról szóló törvényjavaslatot, valamint haladéktalanul állítsa helyre a tripartit (háromoldalú) érdekegyeztetést! A szakszervezetek harmadik követelése, hogy a kormány terjesszen elő törvényjavaslatot a nyugdíjakkal kapcsolatos alkotmány-módosítás hatályon kívül helyezésére.

A demonstrációhoz a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének Nyugat-dunántúli Regionális Képviselete is csatlakozik. (A szervezet a demonstrációval kapcsolatban kedden sajtótájékoztatót tart, a részletekről szerdán számolunk be.) Vasban, valamint a régióban is lesznek majd útlezárások

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!